Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2015, 16:39   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Çocuğunuzla iletişim kurun





Ebeveynlere verilen ''Aile Yaşam Becerileri'' kitabında, aile içi iletişimin temel unsurları, etkili ve yetkin anne baba olma konuları yer aldı.
Çocukların evdeki zamanlarında huzurlu ve mutlu olması için ailelerin gayretli davranmaları istenirken çocuklarını eleştirmemeleri, kalplerini kırmamaya özen göstermelerinin önemine değinildi.
Ebeveynlerinden çocuklarını güzel sözlerle teşvik etmeleri istenen kitapta, anne ve babalara yapılan uyarılar şöyle: ''Söylediklerinden dolayı onlara gücenmeyin ve kırılmayın. Bunu aranızdaki ilişkiyi geliştirmek için bir fırsat olarak görün. İyi anne baba olmak, çocuğun her istediğini yerine getirmek, onu oyuncaklara boğmak, tıka basa doyurmak, elinde tabakla peşinde dolaşmak, yeterince büyüdüğü halde onun yerine ayakkabısını bağlamak, kıyafetlerini giydirmek değildir. Çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanı onu anlamak ve tanımak için çaba göstermeye, ona sevgi ve şefkatinizi hissettirmeye, onunla arkadaş olmaya yönelik faaliyetlere ayırın"
Alay etmeyin

Çocukları dinlemenin onun gelişiminde etkili olduğu vurgulanan kitapta, "Çocuğunuzun anlattıklarına saygı gösterin, onu eleştirmeyin, onunla alay etmeyin" ifadelerine yer verildi.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla