Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2015, 04:54   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Zayıflama Hapı Diye Bir Şey Yok!




Sağlık Bakanı Recep Akdağ, büyük ilgi gören zayıflama haplarına ilişkin soru üzerine, "Bitki ve zayıflama hapı diye bir şey yok" dedi.

Bir otelde düzenlenen “Dumansız Kampüs Projesi” adlı toplantıya katılan Akdağ, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akdağ, bitki ve zayıflama haplarına ilişkin soru üzerine, “Bitki ve zayıflama hapı diye bir şey yok.

Sağlık Bakanlığı’nca ruhsat verilen ilaçlar var. Bunlar doktor kontrolünde kullanılan ilaçlardır ve çok yaygın olarak kullanılmaz. Belli kişiler bunu kullanabilir” dedi.

Ayrıca Tarım Bakanlığı’nın gıda desteği ruhsatı verdiği ürünler olduğunu belirten Bakan Akdağ, “Bu ürünlerin halka yanlış pazarlandığını görüyoruz. Bu ürünün ruhsat alma amacı o değil, alamaz zaten. Gıda desteği adı altında ürün ruhsatı almış oluyorlar.

Kimden? Tarım Bakanlığı’ndan ama pazarlarken yanlış pazarlıyorlar. Biz de bu yanlış pazarlamaya karşı mücadele halindeyiz. Peki kimler müdahale etmeli. Televizyonlar açısından RTÜK müdahale etmeli, reklam açısından Reklam Kurulu müdahale etmeli.

Bir taraftan da savcıların da müdahale etmesi gerekiyor. Ama vatandaşlarımıza vereceğimi mesaj şudur; kesinlikle aile doktorunun bilgisi olmadan bu tip ürünlere yönelmemeleridir. Zaten zaman zaman bunların çok ciddi zararlarını görüyoruz şeklinde konuştu.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla