Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2015, 17:48   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Türkiye ana okulu eğitiminde avrupa'nın çok gerisinde

ANAOKULU EĞİTİMİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ YER TUTAR.



Anaokulu eğitimi, çocukların gelişiminde önemli yer tutar. Anaokuluna devam eden çocuklar renkleri, şekilleri, kavramları öğrendikleri gibi arkadaşlık kurmayı, sıra beklemeyi ve sosyalleşmeyi de burada öğrenirler. Okula ilk hazırlık, ilk anne-babadan ayrı kalma deneyimi, ilk öğretmen sevgisi çocuklara anaokulu ile birlikte aşılanır. Ancak, gelişmiş ülkelerde anaokulu çağına gelen çocuklarda okula gitme oranı yüzde yüze yaklaşırken ülkemizde anaokulu eğitimi yavaş yavaş yaygınlaşmaktadır.

İşte Avrupa ülkelerinde okul öncesi eğitimi okullaşma oranı ve ülkemizin durumu

Almanya: %70
Belçika: % 96
Bulgaristan: % 61
Çek Cumhuriyeti: % 72
Danimarka: % 89
Fransa: % 100
Lüksemburg: %97
Türkiye 'de ise 2008 -2009 kayıtlarına göre okul öncesi eğitimi okullaşma oranı ise % 33,0'dır.

Bu istatistiklerden yola çıkarak ülkemiz ile Avrupa ülkelerini kıyasladığımızda okul öncesi eğitimi okullaşma oranının ülkemizde oldukça düşük olduğunu görürüz.

Kişiliğin temellerinin 0-6 yaş döneminde atıldığını da göz önünde bulundurursak, okul öncesi dönemin önemi tartışılmazdır. Bu yaşlarda kazandırılan olumlu kişilik özellikleri, çocuğun olumlu benlik algısı geliştirmesine ve ilerde ekleyeceği yeni yapı taşlarıyla kişilik gelişiminin desteklenmesine neden olur. Bu yüzden de çocuğun okulöncesi dönemde aldığı eğitimin kalitesi oldukça önem kazanmaktadır.
Aileler Anaokulu seçimi yaparken nelere dikkat etmeli?



Öncelikle anaokullarına en önemli varlıklarınız çocuklarınızı emanet ettiğinizi unutmayın ve okul seçimi yaparken oldukça titiz davranmalı, anne baba olarak beklentilerinizi gözden geçirmeli ve beklentilerinize cevap bulabileceğiniz bir kuruma çocuklarınızı emanet etmelisiniz.
Çalışanlar ve eğitmenler bu işi yapabilecek gerekli donanım ve bilgiye sahipler mi? Eğitmenlerin eğitim durumları, eğitime bakış açıları, kurumun bu işi ne kadar ciddiyetle yaptığı da çok önemli. Ticari kaygılarla hareket eden kurumların, eğitimin önemini ikinci plana atabildiği de göz önünde bulundurulmalı.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla