Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2015, 06:24   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Şişmanlık Depresyonu Zor Tedavi Ediliyor!



İngiliz Daily Mail Gazetesi, fazla kiloları nedeniyle depresyona giren kadınların bu durumdan çıkmalarını sağlayacak 10 adımlık formülü şöyle sıraladı.

1- Sürekli giysi almaktan vazgeçin. Kadınlar gardıroptaki giysilerinin sadece yüzde 20’sini sürekli giyer. İçine giremeyeceğiniz kıyafetler alıp sonra da onları giyebilmek için zayıflayacağınızı düşünmek yanlış bir inanıştır. Üzerinize olan giysileri alın.

2- Pasta yapmak ve yemekten vazgeçin. Eğer illa pasta yapacaksanız bunun için birinin doğum gününü ya da bir kutlamayı bekleyin.

3- Hastayken çalışmayın. Nezle olan erkeklerin ne kadar ‘nazlandığını’ aklınıza getirin. Siz de onlar gibi davranın. Hastaysanız işten izin alın.

4- Mankenlere bakmayın. Mankenlerin vücutlarına bakmak moralinizi bozar.

5- Sürekli evi temizlemekten vazgeçin.

6- Çocuğunuzun odasını temizlemeyin. Bu iş çocuğunuzun görevidir.

7- Yorgunluğu görmezden gelmeyin. Yorulunca mola verin. Çünkü aşırı yorgunluk depresyonu artırır.

8- Beğenmediğiniz bir kitabı okumaya çalışıp sıkıntıya girmeyin.

9- Herkesin ‘renkli’ cinsel yaşamı olduğunu düşünmekten vazgeçin. Araştırmalara göre evli çiftlerin yüzde 90’ı ilk yıldan itibaren cinsel hayatlarından fanteziyi uzaklaştırıyor. Bu yüzden cinsel hayatınızın monoton olduğunu düşünüp moralinizi bozmayın.

10- Biriktirdiğiniz parayı mutfağı yenilemek ya da otomobil almak gibi harcamalar yapmak yerine tatile çıkarak değerlendirin.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla