Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2015, 19:46   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart Baba olmak kilo verdiriyor






İngiltere'de yapılan araştırmada baba olmakla kilo vermek arasında bir ilişki olduğu belirtildi. Araştırmaya göre erkeklerde kilo vermenin en büyük teşvik edici unsuru baba olmak. Weight Watchers (Kilo Gözlemcileri) tarafından yapılan araştırmada erkeğin baba olduktan sonra daha fazla diyet yapmaya başladığı ifade edildi. Ancak erkeklerin bu dönemde en büyük mazereti bira, baharatlı yiyecek ve makarna...
Araştırmada bin baba ile araştırma yapıldı. Araştırmada babaların yüzde 38'i kilo vermek istediğini çünkü çocuk sahibi olduktan sonra kalp hastalığına yakalanmak istemediğini belirtti.
Yüzde 37'si ise çocuğu ie oynamak için fit olmak istediğini söylerken, yüzde 31'i iyi örnek olmak için, yüzde 11'i ise diğer babalarla yarışmak için kilo vermek istediğini kaydetti.
Araştırmada katılımcıların kilo alma sebepleri şu şekilde sıralandı: Yüzde 16'sı baharatlı ve tatlı şeylerden vazgeçemediğini; yüzde 14'ü alkolü bırakamadığını; yüzde 7'si sıkıldığını; yüzde 7'si partnerinin kendisini çok yemeye zorladığını söyledi.
Çocuk sahibi olmak en önemli kilo verme etkeni olurken İngiltere'de babaların hala yarısının aşırı kilolu olduğu ve diyabet ve kalp hastalığı riskinin gittikçe arttığı belirtildi.
Weight Watchers halk sağlığı başkanı Zoe Hellman beslenmenin geleneksel olarak kadınlarla ilişkili olduğunu ancak erkeklerin kadınlardan daha çok kilo aldığını söyledi. Kilo almada en büyük etkenin alkol tüketimi olduğu açıklandı.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla