Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Şubat 2015, 21:28   #1
meltem
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 07 Şubat 2015
Mesajlar: 6,001
Standart 'süt dişleri bunlar' deyip geçmeyin!

SÜT DİŞLERİ GEÇ ÇIKIYORSA, KALICI OLANLAR DA AYNI ŞEKİLDE GEÇ ÇIKACAK DEMEKTİR.



Ebru Gülsel: Genelde süt dişlerinde eğrilik veya çürükler varsa, aileler pek fazla telaşlanmıyor. Şöyle çevreme bir baktığımda, laf aramızda, süt dişi bunlar, nasıl olsa bir gün düşecekler diye ufaklıkların dişlerini fırçalamayan tanıdıklarım dahi var. Hatta 'süt dişlerinin iskeleti, kalıcı dişlerin iskeletini belirliyor' diye bilgi paylaşımında bulunduğumda, 'hadi canım sende' diyen biri bile çıktı...

Süt dişleri ile ilgili bilmeniz gerekenler: - Süt dişleri kalıcı dişler için yer tutar. Zamanından erken düştüklerinde, komşu dişler boşluğa doğru kayabilir ve yeni çıkacak dişlere yer bırakmayabilirler.
- Süt dişleri hastalanırsa ve çürürse, çocuğunuzun da hastalıklara karşı direncini düşürmesi olasıdır.
- Süt dişleri sesleri oluşturabilmek ve konuşmayı öğrenmek için gereklidir.
- Süt dişleri geç çıkıyorsa, kalıcı olanlar da aynı şekilde geç çıkacak demektir.
- Süt dişlerinin kökleri son derece önemli ve dikkate değer. Fazla beyaz oldukları takdirde kalıcı dişlerin de fluorid tehlikesiyle karşı karşıya kalmalarını beklemek akıllıca olur. Fluorid alımı azaltılmalı ve böylece kalıcı dişlerde beyaz lekelerin oluşumu engellenmeli.
- Sayıları yirmiyi geçmezse, kalıcı dişlerin de sayısı normalinden daha farklı olabilir. Çene kemiğinin yapısı kalıcı dişleri etkiler. Bu nedenle de doktorlar üç yaş civarında çocukların bir ortodontist tarafından kontrol edilmelerini tavsiye ediyorlar. Böylece ortaya çıkabilecek aksaklıklar önceden belirlenip, önlemler alınabilinir.
meltem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla