Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2015, 21:55   #1
buse
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 06 Şubat 2015
Mesajlar: 7,475
Standart Herson gece hayatı

Genç nüfus varlığı nedeniyle gece hayatında üniversite öğrencileri bir ağırlığa sahip. Cuma, cumartesi ve pazar günleri belli başlı mekanlarda yer bulmak pek de kolay değil. Alkol fiyatları, Türkiye ile karşılaştırıldığında oldukça ucuz; şişe bira 1,5 TL, 1 şişe şarap ise 7 TL civarında.
Kentin en çok ilgi gören iki gece mekanı var. Bunlar Amigo ve Zefir. Her iki mekanda da gece yarısına kadar canlı müzik performansları sunulurken, gece yarısından sonra ise DJ eşliğinde club ortamına dönüşüyor. Gece kulüplerinde de erkek nüfus azınlıkta.



Olivia Restaurant
Herson’da ne yenir


Kherson şehrinin kurulduğu ilk günden bu güne korunan çok kültürlü yapı ve bu şehrin mutfağına da yansımış. Neredeyse tüm dünya mutfaklarının bulunabildiği şehirde Akdeniz tarzı beslenme de yaygın. Türklerin damak tadına uygun birçok restoranın bulunduğu şehirde yemek fiyatları da çok uygun.
Zamanda yolculuğa çıkaran iç dekoruyla 2014’te kentin en iyi restoranı seçilen Nostalgie Restaurant; Dinyeper Nehri kıyısındaki huzur veren manzarasıyla Terassa Restaurant ile şehir merkezinde Akdeniz lezzetlerinin bulunabildiği Olivia Restaurant önerilerim arasında.



Türk Hava Yolları haftanın 7 günü İstanbul’dan Kherson’a karşılıklı uçuyor
Herson’a nasıl gidilir


Ukrayna’nın güneydoğusunda Karadeniz’den 25 km içeride, Dinyeper Nehri kıyısında bulunan Herson’a İstanbul’dan uçak ile gitmek mümkün. Türk Hava Yolları’nın 15 Ekim 2014’te başlattığı İstanbul-Herson seferleri, 29 Mart 2015’ten bu yana haftanın 7 günü karşılıklı olarak gerçekleşiyor.
Ukrayna’da turizm pastasından pay almak için atağa geçen Herson, Türkiye’de birçok iç uçuş noktasından daha kısa sürede gidilebilmesi nedeniyle yakın gelecekte daha da ilgi görecek. Tarih boyunca barış ve hoşgörü kenti olarak anılan Herson, çevresinde gezilecek ve görülecek yerleri ile misafirlerini bekliyor.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla