Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2015, 22:46   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Çocuğunuzu karne notuyla değerlendirmeyin!

“Aile de çocuk da karneden gelecek notun farkındadır” diyen uzmanlar, “Veli, öğretmenlerle yıl içinde birkaç kez görüşmüş ve konuşmuştur. Gelecek sonuçlar aşağı yukarı bellidir. Her öğrencinin ilgi alanı farklı olduğu için aileler çocuklarını karne notuna göre değerlendirmemelidir. Başarısız bir karne sonucunda nedenler araştırılarak çocukla birlikte çözüm aranmalıdır. Dolayısıyla kırık notlu bir karne gelince, aileler çok fazla tepki vermemeli, çocuklarını ezmemelidir” şeklinde konuştu.

“ÇOCUĞUNUZU YARIŞ PSİKOLOJİSİNE SOKMAYIN”

Karne almalarının çocukların hassas dönemlerinden biri olduğunu belirten uzmanlar başarısızlığın bireyi çökerten bir duygu olduğunu, çocukların bu duygudan fazlaca etkilendiğini ifade etti.

Ailelerin çocuklarını arkadaşları ya da emsalleri arasında kıyaslamaması gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, şöyle devam etti:

“Çocuğunuzu karnesiyle korkutmayın. Çocuğunuzu yarış psikolojisine sokmayın. Herhangi bir konuda başarılı olmak çocuklar için önemli duygu noktalarındandır. Okul başarısına göre çocuğa kötü ve olumsuz şeyler söylemek ya da fiziksel bir etkide bulunmak, ileride çözülemeyecek sorunlar yaratır. Karneye göre çocuğa ‘tembelsin, aptalsın, bir işe yaramıyorsun’ gibi laflar etmeyin. Bu hitap şekilleri çocuğun geleceğe dair umudunu kırar, güvenini sarsar.”
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla