Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2015, 23:14   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Çocukları hastalıklardan nasıl koruruz?

AŞI: Yapılması gereken aşıların ertelenmemesi gerekir. Doktor tavsiyesi olan çocuklarda grip aşıları da unutulmamalıdır.

TUVALET KULLANIMI EĞİTİMİ: Çocuklara tuvalet kullanımı ve tuvalet eğitiminde güvenli ve doğru temizlik işlemleri benimsetilmelidir. Enfeksiyondan korunmada en önemli unsur olan el yıkama alışkanlığı kazandırılmalıdır.

HASTALIK BİLGİLENDİRMESİ: Gerek aileler, gerekse sorumlular çocukların hasta olması durumunda okul ve kreşe gönderilmemesi ve diğer çocukların takibi açısından öğretmenlere ve yetkililere bilgi verilmesi uygun olacaktır. Bulaşıcı hastalıklar izlenmeli ve ailelere bildirilmelidir.

BESLENME: Uzun süre açlık hali, şeker yoğun beslenme nedeniyle ortaya çıkan dengesiz beslenme şekilleri hastalıklara davetiye çıkarır. Mevsim sebze ve meyveleriyle düzenli beslenme ihmal edilmemelidir.

ÖKSÜRME-HAPŞIRMA EĞİTİMİ: Öksürürken ve hapşırırken ağzımızı kapatmayı öğretmemiz çocuklar için çok önemlidir. Kağıt mendil kullanımı ve sonrasında el yıkamayı mutlaka alışkanlık haline getirtmeliyiz.

El yıkama eğitimi: Ellerin özellikle sıvı sabun ve bol suyla yıkanması koruyucu olacaktır.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla