Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2015, 00:11   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Eşiniz baba olmaya hazır mı?

ERKEKLER BABALIĞI HANGİ SÜREÇTE HİSSEDER?

Baba olmak her erkek için farklı bir sos*yal rol getirir. Kadınlar için anne olmak, erkekler için baba olmaktan daha önce başlar. Bu durum kişiden kişiye farklı*lık gösterir. Bazı erkekler eşleriyle birlikte aşerme sürecini de yaşarlar. Eşini çok se*ven ve eş duyum yaşayan erkeklerde mide bulantısı, kokulara duyarlılık, yemek seçme gibi özellikler görülebilir. Bazıları ise endi*şeli bir bekleyiş içinde olurlar. Çocuklarının doğum sürecine katılmak dahi onları kor*kutur. Bir grup erkek ise çocuğunu eline aldıktan sonra bile hiçbir şey hissetmeyebi*lir. Bu, hazır oluşla ilgili bir durumdur. Kimi erkekler ne yapacağını bilmiyor olabilirler ve her şeyi annenin yapmasını beklerler. Hiç çocuk sevmeyen erkekler de vardır.

Çoğunlukla sorumluluk almaktan kaçarlar. Anne, hamilelik sürecini bedeninde yaşa*dığı için babaya göre daha erken yeni bir sorumluluğu alabilir. Babalık, çoğunlukla doğduktan sonra alınan sorumluluk ve ve*rilen emekle gelişir.

BABALIĞA NASIL HAZIRLANIRLAR?

Bebek sahibi olmak hem anne hem baba, hem de yakın akrabalar için heyecan vericidir. Babalar genellikle ekonomik olarak rahat olmayı, annenin ve bebeğin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi ve eşiy*le ilişkisinde sorun olmamasını önemser. Anne ve baba evliliğe alışmış, birbirleriyle ilişkilerinde sorun yaşamıyorlarsa çocuk sahibi olmaya kendilerini hazır hissederler. Bebek onlara mutluluk getirir. Ama evlili*ğin çözülmemiş sorunları varsa, bebek iyi bir fikir değildir. Yeni doğan bebek anne-babasından ilgi, zaman, ekonomik destek ve anne-baba arasında işbirliği ister. Anne de babadan aynı şeyleri ve ayrıca aşırı hassas ve anlayışlı olmasını, bebeğini ve kendisini korumasını, kollamasını, düşün*mesini ve çok ilgilenmesini ister. Annenin | isteğini net olarak babaya ifade edebilmesi, doğum sürecine babayı da hazırlaması ve ortak kararlar almaları önemlidir. Doğumun nasıl yapılacağının kararı, eğer normal do*ğum yapılacaksa annenin yapacağı nefes egzersizleri ve diğer hazırlık çalışmalarına babanın da dahil edilmesi önemlidir.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

BEN HAZIRIM DER Mİ?

Bazı erkekler, baba olmayı çok ister ama çocuğun sorumluluğunu almaya hazır olmayabilirler. Çocuksuz olan hayat*ları ve özgürlükleri kısıtlansın istemezler, bu durumda baba olmaya hazır değildirler. Dünyaya çocuk getirme sorumluluğunu almak, kişinin sorun çözme becerilerinin gelişmiş olması, olgunlaşması, kendine güveni, kariyer planının yapılmış olması ve hayatla ilgili hedefleriyle bağlantılıdır. Ya*şantısını kontrol edebilen erkek, “ben baba olmaya hazırım” diyebilir ve çocuk isteye*bilir. İstenen bebek de mutlu bir şekilde büyür. Sadece babasından gördüğü gibi davranan, baba olmanın kendisi için ma*nevi getirisini bilmeyen, çocukları gelecek garantisi gibi düşünen, kendi işinin devamı gibi gören, kendi amaçlarının gerçekleş*mesine katkı yapmasını bekleyen ailelerin de “baba olmak” ve “anne olmak” tanımla*rını sorgulamaları gerekir.

PSİKOLOG LEYLA ARSLAN: BABALIK İÇİN EN UYGUN YAŞ 25-45

Çocuk sahibi olmak ve ona bakmak, maddi, manevi ve fiziksel olarak güçlü olmayı gerektirir. Kşi, düzenini kurduğu zaman çocuk sahibi olabilir. 25-45 yaşları arasında çocuk sahibi olunursa onu büyütmekte güçlük çekilmeyeceği gibi çocuk açısından da genç ve güçlü bir anne-babaya sahip olmak avantaj olacaktır. Çocuğuyla hem oynayan hem gelişen hem de onu cesaretlendiren baba, iyi babadır. Anne; babayla çocuk arasına asla girmemeli, babasına saygı duymasını öğretmeli ve onunla birlikte her zaman aynı tutumda olmalıdır.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla