Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2015, 01:40   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Kötü ebeveyn olmanın altın kuralları

Çocuklarımıza nasıl davranmamamız gerektiği hakkında harika bir öneri listesi hazırlayan uzmanlar bu konuda bizlere ışık tutuyor.

– Öncelikle olabildiğince bilgelik taslayın. Her şeyi kendinizin bildiğini her fırsatta ifade edin.

– Çocuklarınızın asla sizden daha farklı bir görüş veya değer sahibi olmasına izin vermeyin eğer es kaza böyle bir durum oluşmuşsa derhal onları ve fikirlerini aşağılayın.

ÇOCUĞUNUZLA DOĞRU İLETİŞİM KURUN

- Hatalarını sürekli yüzlerine vurun ve onlardan sürekli şüphe edin ki kimseye, hatta kendilerine bile güven duymayı öğrenemeyip, tüm dünyaya olumsuz bakmalarını sağlayın.

– Ortaya çıkan tüm sorunlarda, çocuklarınızı dinlemek yerine bıkmadan usanmadan öğütler verip, kendinizin geçmişte ne kadar mükemmel bir çocuk olduğunuzdan bahsedin.

– Çocuklarınızın yaşını, kapasitesini kesinlikle düşünmeden onlardan beklentilerinizi en yüksek seviyede tutun ve en ufak başarısızlıklarında onları etiketlemeyi ihmal etmeyin.

ÇOCUĞUNUZ DEPRESYONA GİRMİŞ OLABİLİR

- Çocuğunuzun yanlışlarında, ona savunma hakkı vermeden ve hatanın ölçüsüne bakmadan verilebilecek en büyük cezayı verin.

– Onu ne kadar sevdiğinizi, onun da sizin için çok önemli olduğunu, aslında sizin de ona ihtiyacınız olduğunu kesinlikle ona söylemeyin ve hatta bu tip düşünceleri kendi aklınızdan bile uzaklaştırın.

– Çocuğunuzda sorumluluk duygusu gelişmemesi için kesinlikle ona görevler vermeyin.

– Çocuklarınızın hiçbir hobisi olmasına izin vermeyin ve herhangi bir sosyal faaliyet için zaman ayırmasını yasaklayın.

– Tüm vakitlerini sadece derslerine ayırmasını bekleyin.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla