Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2015, 11:45   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Virüs enfeksiyonları çocuklarda niçin daha sık

Kemik iliği hücreleri TGF-beta sinyaline tepki göstermeyen farelerde, doğumdan henüz birkaç gün sonra bile olgun DK-hücreleri üreterek virüsle başarıyla savaşmışlar (Nature Immunity). Ama sonuçların insanlar için de geçerli olup olmadığı henüz bilinmiyor. DK-hücrelerinin ve diğer birçok bağışıklık hücrelerinin gelişimi çocukluk döneminde henüz tamamlanmamıştır.

Hedefimiz bu DK-hücrelerinin olgunlaşmasını önleyeni bulmaktı, diyor Michigan Üniversitesi’nden Yasmina Laouar. Laouar’ın ekibi yeni doğan ve on günlük farelerin kemik iliğinde bu bağışıklık hücrelerinin yalnızca öncülerine rastlamış. Bu öncü hücreler ancak 56 gün sonra DK-hücrelerine dönüşmüşler. Oysa hücrelerinde büyüme faktörü TGF-betaya uygun bağlantı yerleri bulunmayan genetik farelerde doğumdan sadece on gün sonra olgun DK-hücreleri saptanmış.

Genetik değişimden geçirilen yetişkin farelerdeki olgunlaşmış DK-hücrelerinin beş ila on misli fazla olduğu görülmüş. Bu nedenle büyüme faktörünün etkisini engelleyici maddelerle, küçük çocuklardaki virüs enfeksiyonu savunması iyileştirilebilir.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla