Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2015, 14:56   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart OruÇluyken agiz kokusunu hafifletmenin 3 pratik yolu

Ramazan ayinda artan agiz kokusu sikayetlerini degerlendiren uzmanlar hastalara dogru agiz hijyeni egitiminin verilmesinin sorunu çözmekte etkili olacagini belirtti.

Her Ramazan ayinda gündeme gelen agiz kokusu sikayetlerindeki artisi degerlendiren uzman dishekimleri bundan kaçinmanin üç basit yolu oldugunu belirtiyorlar. Dishekimleri, sahurda yemek yedikten sonra dislerin firçalanmasi ve disipi ile dis aralarinin temizlenmesini, distasi temizligi yaptirilmasini ve dis eti iltihabi varsa tedavi edilmesi sayesinde bu sikayetlerin en aza indirilecegine dikkat çekiyor.

Sahurda dislerinizi firçalayin, disipi kullanin

Sahurda dislerin yemek sonrasi firçalanmasi ve dis aralarinin disipi ile temizlenmesinin agizdaki bakteri plagi kaynakli olan kokunun önlenmesinde yardimci olabilecegini unutmamak gerektigini belirten Özel Dentistanbul Dis Hastanesi Diseti Hastaliklari ve Tedavisi Uzmani Dr. Aysegül Yildirim Mirza, oruç esnasinda hiçbir sey yenmese de agizda plak olusmaya devam ettigine dikkat çekerek, “Dislerin gün içinde firçalanmalari faydalidir ancak diseti problemleri ve dolayisiyla buna bagli agiz kokusunun önlenmesinde iyi agiz hijyeninin yanisira düzenli distasi temizligi yaptirilmasi da gereklidir. Agizda biriken distaslari temizlenmediginde disetleri iltihaplanir ve istenmeyen kokulara sebep olur” dedi.

Dis eti iltihabi mutlaka tedavi edilmeli

Dis eti iltihabinin agiz kokusunun önemli nedenlerinden biri oldugunu hatirlatan Dr. Aysegül Yildirim Mirza, agizda devam eden kronik iltihabi durumun tedavi edilmesinin agiz kokusunun önlenmesinde önemli bir adim oldugunu belirterek dis eti iltihabin tedavisinin genel sagligin korunmasi için de çok önemli oldugunu vurguladi.

Distasi temizligini ihmal etmeyin

Diseti tedavisi hekimin hasta agzinda yaptigi bazi müdahalelerin yanisira hastaya dogru agiz hijyenini nasil yapacagi ile ilgili egitimin verilmesini de içeriyor. Dogru agiz hijyen yöntemleri ile agiz hijyeninin düzenli olarak saglanmasi hem diseti iltihabinin tedavisinde hem çürüklerin önlenmesinde hem de agiz kokusunun giderilmesinde faydali oluyor.

Oruç tutarken olusan agiz kokusunun genelde mideden geldigini belirten Dr. Aysegül Yildirim Mirza, bu nedenle bu konuya tam bir çözüm getirilmesinin mümkün olmadigini ancak sorunun en aza indirilebilecegini söylüyor.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla