Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mart 2015, 18:30   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Kis aylarinin hastaligi grip gÖzÜ tehdit ediyor

Vücut direncimizin düstügü kis aylarinda sik yakalandigimiz grip, sadece bizi yataklara düsürmekle kalmiyor, gözde enfeksiyonlara da neden oluyor

Kis aylarinda bizi tehdit eden griple beraber gözde kizariklik, yanma ve sulanma sorunlarinin da arttigini söyleyen Dünyagöz Beylikdüzü’nden Dr. Hüseyin Erdem Simsek; “Grip ve nezle sirasinda vücutta bulunan virüsler göze zarar verebilir. Çünkü hastalik boyunca göz sik sik sulanir, kizarir ve hassaslasir. Gözlerin hassaslasmasi ise virüslere açik bir hal almasi anlamina gelir. Bu nedenle grip ve nezle süresince gözümüzün temizligi ve bakimina daha fazla dikkat etmemiz gerekir, aksi takdirde göz enfeksiyon kapabilir ve tedavi süreci zorlu geçebilir” dedi.

Gözü sik ovusturmayin

Grip boyunca ellerin sik yikanmasi ve gözle temasinin mümkün oldugunca azaltilmasi ve agir göz makyajindan kaçinilmasi gerektiginin altini çizen Dr. Hüseyin Erdem Simsek, sözlerini söyle sürdürdü: “Grip gibi hastaliklar gözde agri, sulanma gibi sikayetlere neden olabilir. Sulanan gözü elle silmek ve ovusturmak ise keratokonus gibi ciddi hastaliklara neden olabilir. Gözde olusan agri, yanma, sislik ve asiri sulanma gibi sikayetle görüldügünde zaman kaybetmeden hekime basvurulmali. Gözde olusan enfeksiyonlarin antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir ancak erken müdahalenin büyük önem tasidigini unutmamak gerekiyor.”
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla