Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2015, 13:24   #1
eg24
Senior Member
 
Üyelik tarihi: 01 Şubat 2015
Mesajlar: 6,382
Standart Beyaz ekmek sofralardan kalkmali mi?

Beyaz undan yapilan ekmegin besleyici degerinin tam tahilli ekmeklere göre daha az oldugu uzun yillardan beri bilinen bir gerçek. Tam tahilli ekmekleri sofralarin bas taci etmenin zamani geldi de geçiyor. Diyetisyen Gizem Seber beyaz ekmegi sofradan kaldirmak için temel nedenlerini açikliyor…

- Tam tahilli ekmeklerin B vitamini içerigi daha yüksektir. Beyaz ekmege göre tiamin, niasin ve folik asit açisindan daha zengindir. B grubu vitaminleri, vücudumuzda enerji üretiminde, sinir sisteminin düzgün çalismasinda önemli rolleri olan vitaminlerdir.

- Tam tahilli ekmeklerin lif içerikleri daha yüksektir. Bu sebeple, basta kabizlik olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili bazi sorunlarin ortaya çikma riskini azaltir. Barsak sagliginin korunmasinda ve uzun dönemde sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azaltmada önemlidir.

- Tam tahilli ekmeklerin lif içeriginin yüksek olmasi, ayni zamanda beyaz ekmege göre daha uzun süre tok kalmamizi saglar. Çünkü tam tahilli ekmekler, beyaz ekmege göre kan sekerini daha yavas yükseltir ve daha yavas düsürür.

- Tam tahilli ekmeklerin içerdigi lifler, kan kolesterol seviyelerinin düsürülmesine yardimci olur. Uzun dönemde beyaz ekmege göre kalp sagliginin korunmasinda avantaj saglar.
eg24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla